Aanplanten

van een

boom

Aanplanten van een boom

Bomen zijn er in veel soorten en zogenaamde ‘cultuurvariëteiten’. Dit houdt in dat de de soort is doorgekweekt op bepaalde eigenschappen. Welk soort of cultuurvariëteit u uiteindelijk het beste kunt kiezen voor aanplant op de door u gewenste standplaats hangt van veel verschillende factoren af. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de functie van de boom in relatie tot de eigenschappen van de boomsoort.
Sommige boomsoorten worden geënt op een onderstam van een andere soort. Dit maakt het misschien mogelijk om de boom te planten op een ondergrond waar hij zelf mogelijk minder goed zou groeien. Krijgt de boom een voedingsbodem en standplaats die in voldoende mate past bij zijn eigenschappen? Alle bomen behoeven een goede vocht en lucht huishouding, voldoende voedingselementen, boven en ondergrondse ruimte om te kunnen groeien. Per boom kan de optimale grondsoort en het aanpassingsvermogen aan ongunstige omstandigheden verschillen.
Zoals u zojuist gelezen heeft zijn er veel zaken die u dient te overwegen vooraleer u een boom aan (laat) planten. Indien gewenst kan ik u hierbij van advies dienen.

Bas Behoudt Bomen ● Bas Ter Horst ● Telefoon 0613589788 ● Gaspeldoornlaan 42 ● 5644 KV Eindhoven
Bank NL25 INGB 0008816967 ● Kvk 73452238 ● BTW NL002390065B14